Napar z młodych pąków róży tybetańskiej zachwyca zapachem. Jego aromaty relaksują, dzięki bogactwu olejków eterycznych. Dlaczego tak uwielbiamy różę?
Napar z pąków róży poprawia krążenie krwi, co skutecznie redukuje zmęczenie oraz wspiera proces regeneracji. Zapach róży wprawia nas w dobry nastrój oraz kojarzy się z chwilami relaksacji, a nawet romantyzmu. Kwiat róży w kulturze zapisał się jako symbol miłości. Mało osób jednak wie, jakie dodatkowe właściwości zdrowotne posiada taki napar.
Co ciekawe, spożywanie naparu z pąków róż przywraca równowagę hormonalną. To szczególnie istotne dla kobiet. W Azji taką herbatę stosuje się w leczeniu zaburzeń miesiączkowania.
Ponadto napar z pąków róż dba o kondycję skóry oraz wzrok. Zwiększa odporność, co jest ważne w o okresie jesienno-zimowym, kiedy łatwo o przeziębienie.
Obecność związków eterycznych łagodzi stres oraz rozluźnia. Spożywanie naparu z pąków róży jest szczególnie istotne po ciężkim dniu. Pomaga usunąć toksyny z organizmu oraz wzmocnić układ odpornościowy.
Dlaczego warto wybrać akurat pąki róży tybetańskiej? Ta odmiana charakteryzuje się większą zawartością witamin oraz jest wytrzymalsza na trudne warunki panujące w górach. Kilka pąków wystarczy do zaparzenia aż 5 naparów, których zapach i smak jest o niebo intensywniejszy od popularnych gatunków róży.
Napar z aromatycznych pąków róży tybetańskiej to wspaniały pomysł na relaksujący wieczór. Tę odmianę róży charakteryzuje szlachetny smak i zapach, których trzeba spróbować! Małe pąki będą wspaniale się prezentować zaparzone w przezroczystym dzbanku. Zajrzyj do naszego sklepu, gdzie znajdziesz ceramikę i herbaty prosto z Wietnamu!